![Gastronomie Bahrajnu Gastronomie Bahrajnu](/getattachment/8931b008-99c9-4c50-858c-b981472ba9af/bahrajn-jidlo.jpg?maxsidesize=1200&resizemode=force)
Bahrajnská kuchyně: arabské speciality v originálním kabátku
Kulturní rozmanitost Bahrajnu je znát i na jeho kuchyni. Výsledkem fúze středozemních, perských, arabských a britských vlivů je autentická kuchyně s blízkovýchodními specialitami s osobitou chutí.
![](/getattachment/f366344e-38f4-4f44-8ee0-ebf780d17dc6/kuchyne_foto.jpg?lang=cs-CZ&ext=.jpg)
Tradiční bahrajnská kuchyně vychází z místních surovin, jako jsou datle, velbloudí mléko, maso, ryby a mořské plody. Jídla se konzumují většinou s rýží nebo tradičním chlebem pita zvaném khubuz. Na stole bývá i hummus a tabbouleh. Nesmí chybět speciální koření od koriandru a kardamomu po limetky a šafrán. Důležitou součástí společenského života je káva (gahwa), často ochucená kardamomem a šafránem.
Při cestě do Bahrajnu si nenechte ujít typické speciality:
• machboos – pokrm z rýže, masa nebo ryb a s charakteristickým kořením,
• muhammar – sladká hnědá rýže s datlemi,
• shawarma – varianta kebabu, grilované kuřecí či jehněčí maso zabalené do pity,
• biryani – původně indická specialita, rýže s masem nebo zeleninou,
• halwa – tradiční bahrajnská sladkost z kukuřičného škrobu, šafránu, ořechů a medu.
Při cestě do Bahrajnu si nenechte ujít typické speciality:
• machboos – pokrm z rýže, masa nebo ryb a s charakteristickým kořením,
• muhammar – sladká hnědá rýže s datlemi,
• shawarma – varianta kebabu, grilované kuřecí či jehněčí maso zabalené do pity,
• biryani – původně indická specialita, rýže s masem nebo zeleninou,
• halwa – tradiční bahrajnská sladkost z kukuřičného škrobu, šafránu, ořechů a medu.
![Gastronomie Bahrajnu Gastronomie Bahrajnu](/getattachment/8931b008-99c9-4c50-858c-b981472ba9af/bahrajn-jidlo.jpg?maxsidesize=1200&resizemode=force)