Kuchyně Keni: africké chutě na jednom talíři
Rozmanité a exotické gastronomii Keni dominují masitá jídla, nejvíce z hovězího, skopového a ryb. Z příloh se setkáte s bramborami, rýží a kukuřicí, oblíbené jsou banány. Jako dezert se servíruje tropické ovoce a kokosové ořechy. Zapíjí se ovocnými šťávami nebo místním pivem pombe (banány, byliny, cukr a proso).
Tradiční pokrmy v Keni
Typická keňská jídla jsou:
• ugali (kukuřičná kaše),
• nyama choma (opékané maso),
• sambusas (placky z listového těsta plněné masem),
• kuku choma (pečené kuře se zeleninou, rýží či chlebovou plackou).
• ugali (kukuřičná kaše),
• nyama choma (opékané maso),
• sambusas (placky z listového těsta plněné masem),
• kuku choma (pečené kuře se zeleninou, rýží či chlebovou plackou).