Portugalsko

Dovolená nejen na skvělých plážích u divokého Atlantiku

  1. Eximtours.cz
  2. Portugalsko

Vlajka Portugalska

   VÍTEJTE V PORTUGALSKU!

 

Portugalsko je znovunalezenou turistickou perlou: nejzápadnější evropská země může nabídnout příjemné klima, jedny z nejúžasnějších pláží na světě, malebná města a památky na staletou historii, originální kuchyni a výjimečnou pohostinnost obyvatel.

Dovolenou v Portugalsku prožijte v mladé a zábavné zemi, kde si užijete řadu aktivit včetně surfování, kde potkáte autentický folklór, středověké hrady i moderní centra, kde najdete volné pláže bez davů turistů i bujný noční život. Je to země, kam se budete chtít znovu vracet.

Pláž v Carvoeiro, Algarve, Portugalsko

6 důvodů, proč na dovolenou do Portugalska

  1. Příjemné středomořské klima, krása a rozmanitost krajiny
  2. Písečné pláže, jedny z nejkrásnějších v Evropě
  3. Autentičnost a kultura země, která stále vzdoruje globalizaci
  4. Nekonečné množství aktivit: surfování, památky i nákupy
  5. Skvělé víno a jídlo, čerstvé ryby, nepřekonatelné sladkosti
  6. Přátelští a pohodoví lidé, zábava a noční život
Surfař v Nazaré, Portugalsko
Terasovitá políčka, Porta Cova
Pláž Camilo, Algarve, Portugalsko

Náš tip: Láká vás dovolená v Portugalsku? U nás si můžete vybrat z široké nabídky zájezdů za skvělou cenu. Využijte také zvýhodněných cen first minute či last minute zájezdů do Portugalska.

Kam na dovolenou v Portugalsku?

Algarve

Region Algarve na jihu Portugalska proslul nádhernými plážemi a skvostnými vlnami, které ho staví do čela evropských surfovacích destinací. Přidejte příjemné letní teploty po většinu roku, malebné vesničky, přírodu i možnosti zábavy a aktivit, a vyjde vám ideální místo pro relaxační dovolenou. Ať už si vyberete historické město Faro nebo některé z příjemných letovisek, určitě nebudete zklamaní.

Madeira

Ostrov věčného jara Madeira je jedním z autonomních regionů Portugalska. Se svojí nádhernou přírodou, biologickou rozmanitostí, vavřínovými lesy, levádami a mimořádně příjemným klimatem je luxusním tipem na celoroční dovolenou.

Lisabon

Kosmopolitní a pulzující metropole Portugalska Lisabon je okouzlujícím městem s historickými památkami, hradem, lanovkami, živou hudbou v ulicích a jedním z největších evropských akvárií Oceanário. Nenechte si ujít nedalekou Sintru, bývalé královské letní sídlo s úžasnými paláci.

Porto

Druhé největší portugalské město, obklopující ústí řeky Douro, si co do památek a půvabu nezadá s Lisabonem. Porto, které proslulo výrobou a vývozem portského vína, je vyhledávané pro své památky (historické centrum Porta Ribeira je na seznamu UNESCO) i pro široké písčité pláže.

Azorské ostrovy

Azory, druhá autonomní oblast Portugalska, lákají na pohádkovou přírodu, jeskyně, krátery, sopečná jezera, vřídla a termální prameny i překrásné pláže s tmavým sopečným pískem.

Lisabon, Portugalsko
Azorské ostrovy, Portugalsko
Barevné domy v Portu, Portugalsko

Otázky a odpovědi k dovolené v Portugalsku

Proč na dovolenou do Portugalska?
Kam se vydat do Portugalska?
Pro koho je Portugalsko?
Je Portugalsko bezpečnou zemí?

Mapa - Portugalsko


Nejlépe hodnocené hotely - Portugalsko